De modules in de kijker

Hoe ziet de mens er vanbinnen en vanbuiten uit? Hoe groeit hij op, denkt hij, communiceert hij, leeft hij samen met andere mensen? Wat gebeurt er als je anders bent, psychisch gestoord bent of zelfs gevaarlijk bent? Hoe gaat een maatschappij hiermee om? Ontdek het in ‘Blik op de mens’.

De meesten denken bij economie vooral aan geld, maar economie is veel meer dan dat. Benieuwd? In de module ‘Klopt de rekening?’ leren we je de basisbegrippen en -principes van economie aan op een leuke manier. Begrippen en vaardigheden die later zeker nog van pas komen of je nu een economische richting kiest of niet!

Science of the lab’ is een uitgelezen kans om te ontdekken waar de wetenschap voor staat en hoe wetenschappers elke dag het verschil maken in onze samenleving. Ontdek de wetenschapper in jezelf en zoek mee naar oplossingen voor morgen. Experimenteer mee en word de wetenschapper van de volgende generatie!

Een beeldhouwer boetseert met klei een beeld.
Een graficus drukt zijn tekening meerdere keren af met een pers.
Een schilder schildert zijn idee op een opgespannen doek.
Dit alles kan je komen uitproberen in het ‘Kunstatelier’.

Maak bij ‘Move’ kennis met nieuwe sporten. Hier is het belangrijk sportief te zijn en open te staan voor nieuwe technieken. Je interesse voor sport en doorzettingsvermogen zullen beproefd worden.

Ben je creatief en hou je van op reis gaan? Spreken andere landen en culturen je aan? Vind je het leuk om dingen te ontdekken, te organiseren en te presenteren? Dan is de module ‘Toerisme’ iets voor jou. In groepjes gaan we aan de slag en presenteren we ons eindresultaat aan de school. Nieuwsgierig? Kies voor de module ‘toerisme’. Het wordt vast een boeiende reis.

Tijdens ‘Wis-Tec & Go’ dagen we je uit om in groep, maar soms ook alleen, een ‘missie’ te volbrengen. In verschillende stappen tracht je uit de escape room te geraken, die we samen uitwerken en bouwen. Er wordt een beroep gedaan op je huidige kennis en vaardigheden van o.a. wiskunde en techniek, maar je trekt zeker ook op avontuur. Zo ontwikkel je al doende nieuwe, extra (STEM-)talenten.

De module remediëring wordt ingericht voor vakken waarop leerlingen blijken uit te vallen, namelijk wiskunde, Frans en Nederlands.